docenten

Wim Stalman (klarinet, saxofoon, piano, keyboard, blokfluit, AMV, blazersklassen)

Wim Stalman studeerde klarinet, orkestdirectie en piano aan het Stedelijk Conservatorium (Prins Claus Conservatorium) in Groningen. Naast deze muziekopleidingen studeerde hij eveneens in Groningen Duitse Taal en Letterkunde. Aanvankelijk was hij actief als klarinettist in diverse ensembles, begeleidde hij als pianist solisten, koren en oratoriumverenigingen en doceerde hij aan de muziekscholen in Groningen, Stadskanaal en Joure. Daarnaast dirigeerde hij vier harmonieorkesten in Noord-Nederland. Van 1990 tot 1995 was hij verbonden als docent klarinet aan de Regionale School voor Musische Vorming te Meppel.

Deze functie verruilde hij voor een fulltime betrekking bij De Haske Publications
te Heerenveen (de huidige uitgeverij Hal Leonard), waar hij nauw betrokken raakte bij de uitgave van composities en arrangementen van wereldberoemde componisten als Jan Van der Roost, Jan de Haan, Philip Sparke, Jacob de Haan, Franco Cesarini, James Curnow e.a. Daarnaast werkte hij in binnen- en buitenland als klankregisseur bij CD-opnames met professionele orkesten en zijn verschillende arrangementen en composities van zijn hand door deze uitgeverij op de internationale markt uitgegeven.  

In 2005 besloot Wim Stalman zijn contract bij De Haske Publications te wijzigen om voortaan zelfstandig vanuit zijn bedrijf Stalman Music Services werkzaamheden voor diverse opdrachtgevers waaronder genoemde uitgeverij te kunnen verrichten. Daarnaast richtte hij een - intussen bloeiende - lespraktijk op voor klarinet-, saxofoon-, dwarsfluit-, trompet-, hoorn-, bugel-, euphonium-, piano-, keyboard-, blokfluit- en AMV-lessen. 

Vanaf 2010 is hij tevens als muziekdocent verbonden aan de muziekschool Kunst & Coo in de gemeente Ooststellingwerf.
Als dirigent is hij momenteel de muzikale inspirator van het harmonieorkest 
Oranje Nassau uit zijn huidige woonplaats Smilde en Harmonie ODO uit Odoorn. In 2014 werd hij benoemd tot ere-dirigent van het harmonieorkest Patrimonium uit de stad Groningen.
 

Clarinet Concerto No. 2

Movement 1: Allegro

Carl Maria von Weber

 

Wim Stalman, clarinet 

Clarinet Concerto No. 2

Movement 2: Romanza, Andante Recitativo

Carl Maria von Weber

 

Wim Stalman, clarinet

Clarinet Concerto No. 2

Movement 3: Alla polacca

Carl Maria von Weber

 

Wim Stalman, clarinet

Lindy Adema (AMV-lessen)

Mijn naam is Lindy Adema (1986) en ik ben fluitiste en docent dwarsfluit. In 2012 ben ik afgestudeerd aan het ArtEz conservatorium in Zwolle en sindsdien bouw ik met veel plezier aan mijn lespraktijk op verschillende plaatsen in Groningen, Friesland en Drenthe. Daarnaast ben ik actief in verschillende orkesten waaronder het Noord Nederlands Jeugdorkest en speel ik in diverse bezettingen kamermuziek.

Doceren was en is de belangrijkste reden waarom ik aan het conservatorium wilde studeren. Als docent voel ik mij helemaal op mijn plek in mijn lespraktijk, waar plezier maken met het instrument centraal staat. Ook de groepslessen op scholen brengen mij veel plezier en uitdaging. Ik zoek die uitdaging in zeer verschillende stijlen muziek en probeer het zingen en samen spelen met anderen altijd aan te moedigen. Ook ontdek ik graag samen met de leerlingen waar zijn of haar muzikale voorkeuren liggen zodat we daarin de diepgang kunnen zoeken. Tijdens de lessen sta ik continu open voor input uit de groep, zo speel ik steeds in op de belevingswereld van de kinderen.